TUSAAGAARD PUT & TAKE

LØRDAG 25. APRIL

 

KL. 07.15

Vi havde endnu engang fået arrangeret en tur, i samarbejde med vores P&T-guide, René. Turen gik ind i landet, nærmere betegnet Tusaagaard. Forventningerne var fra min side skyhøje. Efter vores tur til Gunderup, så kunne det jo kun gå én vej og det er helt til tops.

Endnu engang havde jeg været nede ved grejpusheren og skaffe nyt udstyr. Denne gang en Loop Xact #5 og jeg glædede mig som et lille barn, til at mærke en fisk på denne bløde stang.

Inden vi kom frem, så slog vi et smut ned forbi Skyggehale og tog et kig. Det så mig noget fesent ud, men jeg går personligt også meget op i hyggen omkring en sø. Der må gerne være noget natur og det var da temmeligt begrænset i dette tilfælde. Vi fortsatte og satte nu kursen mod målet – Tusaagaard.

 

KL. 08.30

Vi ankom og tog et kig på søerne og et hurtigt glimt af fluestrømmen. Vinden havde taget lidt til, men nu skulle der fiskes og vi fandt et fint spot ved den første sø. Min nye stang lå godt i hånden og kastede som en drøm og lige midt i et kast så jeg den første fisk. Lige under 1 kilo og nærmest svævende lige under overfladen. Jeg servede UV Ormen foran bøtten på den og fisken viste med det samme interesse. Nappede efter fluen flere gange, før den fik øje på mig og forsvandt hurtigt.

Vi så en enkelt fin fisk kort tid efter, men så stoppede det også med aktivitet der. Jeg besluttede derfor, at øve mig lidt på at fiske i å, da denne sommer gerne må bringe lidt mere af den slags muligheder. Jeg gik i gang og for en kystfisker som mig, så er det sgu noget bøvl, men stille og roligt gik det. Kennet stødte til, men da jeg gerne ville affiske den ‘korrekt’, så gik jeg i forvejen og sneg mig rundt. Intet liv var der dog, men da jeg stod ved en ‘pool’ og som jeg havde affisket i ti minutter, med sikkerheden om at den havde fisk, så valgte jeg at teste noget. Der var ikke andre i nærheden og fluestrømmen var helt tom for mennesker, så jeg stampede hårdt i jorden og så skete der endelig noget. En fin lille forvirret fisk jernede rundt og fattede bjælde, før den forsvandt nedstrøms.

 

KL. 10.20

Jeg gik tilbage til René og kort tid efter kom Kennet. Slæbende på 4 kilos fisk, godt fed. Han havde droppet åen og skrånet direkte over til storfangersøen. Her havde han hurtigt spottet nogle fisk og tilsyneladende udvalgt en af dem til madpakken.

 

KL. 14.16

Der skete desværre ikke meget mere. Fiskene var meget dovne, både på dybt og lavt vand. Dem vi spottede gad intet og vi testede alt, samtidig med at vejret blev værre og værre, så vi sluttede før tid og gik ned for at rense fisk, ryge en cigaret og få lidt at drikke.

Kennet står og rengør fisken og for sjovs skyld, så får den lige en skylle i munden. Det resulterer i, at hele sækken bliver tømt og et sted mellem 50-75 foderpiller ryger ud. Tre store spørgsmålstegn, det var hvad vi lignede på daværende tidspunkt. Er det egentlig lovligt? For så tror da fanden, at fiskene ikke gider noget som helst, hvis de alle padler rundt i dybet og er stopmætte.

Skuffelsen var, om det er lovligt eller ej, temmelig stor og det var med tvivl i sindet vi tog fra Tusaagaard – er det virkelig et sted der er værd at køre langt efter en anden gang?