A trout is a moment of beauty known only to those who seek it

–Arnold Gingrich

Fiske-apps

 

Fiske-apps til din smartphone kan være en rigtig stor hjælp – eller bare sjov

Du kan efterhånden finde apps til alt, fra overnatningsmuligheder og hvor fiskene befinder sig lige nu. Nogle af disse kan være meget anvendelige og brugbare, så nu deler vi lidt ud af dem vi kender og har erfaringer med. Der er helt sikkert flere apps til formålet, så vi skal nok holde øje og opdatere, såfremt vi finder noget interessant.

I stedet for blot at lave en liste der udelukkende omhandler fiskeri, så bliver der også plads til nogle der generelt er outdoor apps. De to ting føles tit ad, da nogle lystfiskere gerne tager en weekend eller mere i naturen – her kan det være meget rart at vide, hvordan man f.eks. tænder et bål eller lignende. Andre af disse apps kan udelukkende være tidsfordriv, der omhandler verdens bedste interesse, men det er vel heller ikke så skidt?

I bunden af de forskellige apps’ side, der vil der være et link til en dybere beskrivelse af appen, pris (hvis der er en) og selvfølgelig mulighed for download.

Fangstjournalen

Fangstjournalen

Vel nok den vigtigste app af dem alle!
Personligt kan jeg kun anbefale jer alle at benytte den, både jer der kun er ude et par gange i måneden og jer der er ude flere gange om dagen. Om det er evige nulture eller såkaldte bonanzaer. Alt data bliver indsamlet af DTU Aqua til et større formål, der ikke kun kommer lystfiskere til gode i sidste ende, men også gør alle klogere på fiskene – og så er den super enkel at benytte.

 

Ridiculous Fishing

Ridiculous Fishing

Denne app er helt nytteløs og absolut ikke nødvendig – på nogen måde. Alligevel har den dog sin berettigelse på siden, for det er nok det mest underholdende og vanedannende lille lommespil – fantastisk tidsfordriv, hvis du ikke har andet at tage dig til. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man kaster sin krog og undviger så mange fisk som muligt på vej ned, fanger så mange som muligt på vej op og derefter skyder fangsten.

 

Flyflasher

Flyflasher

Flyflasher er en af de mindre nødvendige apps. Den er mest henvendt til de, der binder deres egne fluer og gerne vil flashe dem til andre fluebindere. Binder man derimod mange fluer og gerne vil have nyt inspiration, så er det en meget sjov app at gå på opdagelse i.

 

Shelter

Shelter

Shelter er en vanvittig blæret app, hvor man får en oversigt over shelters rundt omkring i Danmark. Ikke nok med det, så får du også en oversigt, over de muligheder der er omkring det udvalgte shelter. Er der f.eks. mulighed for at komme i bad? Er der et toilet? Kan du slå et telt op? Det er super lækkert, hvis man er typen der godt vil overnatte ude i naturen.

 

Animated Knots

Animated Knots by Grog

Animated Knots by Grog er en super lækker app, der har et væld af knob og knuder. Det er altså ikke kun knuder til fiskeri der er tale om, men mere eller mindre alt man kan få brug for, også på sine outdoor events.

 

RIO Line Selector

Rio Fly Line Selector

RIO Line Selector er en ret ny app, der hjælper dig med at vælge den rette line til fluestangen. Man får en række spørgsmål om sit udstyr og til sidst, så popper den op med et par anbefalinger af linevalg. Det er temmelig genialt og appen er selvfølgelig gratis, det er først når RIO har taget beslutningen om line for dig, at det koster knaster.

Share This