Djursland og Aarhus Bugt

Kystpladser over et kæmpe område, der nærmest hænger sammen i ét og i sidste ende, nok er Jyllands primære trækplaster, når det kommer til havørredfiskeri. I løbet af alle disse kilometer af fiskevand, vil man blive budt på alle muligheder – lavt vand, dybt vand, tangplanter, sten, muslingebanker, ålegræs, små fisk og store fisk.
Title Address Description
Fjellerup
Ravnsbækvej 1, 8585 Glesborg, DanmarkParkering foregår lige uden for campingpladsen og pladsen kan fiskes i begge retninger, ud over det store badekar, som pladsen består af. På lavvandede dage, kan der flere steder vades ud til anden revle og endnu dybere vand kan affiskes.
Gjerrild Klint
Ræbækvej 4, 8500 Grenå, DanmarkEt skud fra hoften vil være, at dette er den mest populære plads på hele Djursland, om ikke andet, så den mest kendte. Store fisk, rygter, og mange historier stammer fra denne plads, der hvert år kaster gode fisk af sig. Det hjælper også på det, at stedet er som malet. Der kan fiskes i begge retninger, vær dog opmærksom på halvårsfredningen mod nord.
Karlby Klint
Karlby Strandvej 6, 8500 Grenå, DanmarkParkeringen er ligetil og herefter er det ellers bare at trave et stykke mod syd. Små rev, gode badekar og vanskelig vadning pga. den kalkede bund med dybe render. Vandet kan derfor også risikere at kalke op, så man ikke kan se sine egne fødder – man skal med andre ord træde varsomt og passe på sig selv. Til gengæld er der som ved alle pladser på Djursland, chance for gode fisk og pladsen er smuk.
Sangstrup Klint
Stensmarkvej 46A, 8500 Grenå, DanmarkPlads til parkering ved skrænten og så minder pladsen ellers en del om Karlby Klint mod nord, med en fantastisk bund af badekar, små rev og kalk. Dvs. at pladsen også kan være vanskelig at vade på og at man skal være opmærksom, specielt hvis vandet kalker op.
Fornæs Fyr
Fornæsvej 9, 8500 Grenå, DanmarkParkering ved fyret ned mod vandet og så er det ellers bare ad sti afsted sydover og rundt i bugten. Vanskeligt vadning med fiskeri over dybt vand – her er det de store sildeædere der jagtes.
Glatved
Glatved Strandvej 61, 8444 Balle, DanmarkParkeringen er ligetil og så kan der ellers fiskes der primært mod nord nord, langs badekarret der går hele vejen op mod næste plads. Scenarisk er det nok ikke det kønneste sted pga. værket, men det er fiskene ligeglade med.
Rugaard
Rugårdsvej 4, 8400 Ebeltoft, DanmarkParkering ved campingpladsen og fiskeri der foregår mod syd. Der kan fiskes hele vejen til Jernhatten, med fantastisk bund hele vejen og mulighed for fine sildeædere.
Jernhatten
Havmøllevej 16, 8400 Ebeltoft, DanmarkFra parkeringen er der en god gåtur til vandet, et fredningsbælte man skal være opmærksom på og så en gåtur igen. Til gengæld, så er det også en plads med alle muligheder for storfisk, med den varierede bund af tang og store sten. Grundet fredningen, så fiskes der selvfølgelig mod nord.
Bogens
Fuglsøvej 64, 8400 Ebeltoft, DanmarkLigesom ved mange af de andre pladser på strækkene i dette store område, så parkerer man tæt ved selve kysten. Der fiskes i begge retninger ud over badekarrene, der nærmest kommer lige i røven af hinanden og til tider holder gode fisk.
Dragsmur
Olaf Ryes Vej 4, 8420 Knebel, DanmarkTangen der gør Helgenæs til en halvø kan affiskes på begge sider – i dette tilfælder gælder det østsiden, der har badekar og lækker bund. Her fiskes der mod nord.
Esby
Esby Strandvej 5, 8420 Knebel, DanmarkHelgenæs er spækket med pladser til store havørreder og Esby er endnu en af dem, ligeledes velbesøgt. Parkering helt ned til vandet, blandt alle de andre. Der kan fiskes både mod nord og syd, men syd er vist mest brugt, ned mod spidsen af Helgenæs – Lushage.
Lushage
Klæbjergvej 30, 8420 Knebel, DanmarkParkeringen foregår et stykke væk fra fiskeriet, over en mark, ned ad bakke og gennem lidt krat, hvor man lige skal holde et vågent øje med sine waders – det skal ikke altid serveres på et sølvfad. Det hindrer dog ikke pladsen i at være yderst velbesøgt og her er gode muligheder for flotte sølvtorpedoer. Et rigtigt flot område og køerne kommer til tider helt ned på kysten.
Sletterhage
Sletterhagevej 56, 8420 Knebel, DanmarkSpidsen af Helgenæs – et velbesøgt sted af både lystfiskere og alle andre. Det er et flot område, hvor det hurtigt bliver dybt og dermed også øger chancerne for at sildeæderne kommer tættere på endegrejet.
Ørby
Sletterhagevej 47, 8420 Knebel, DanmarkParkeringen sker på modsatte side af vejen, tæt på kysten og resten er ligetil – der kan fiskes mod syd Sletterhage, eller et langt stykke mod nord. Der fiskes ud over badekar og varieret bund og noget der godt kunne være en glimrende trækrute.
Fejrup
Vigen 39, 8420 Knebel, DanmarkParkeringen sker igen helt ned til vandet, efter man har trillet gennem sommerhusområdet. Det er en spændende og meget stor plads, hvor der kan fiskes både mod nord og syd, over varieret bund, rev og badekar.
Kongsgårde
Asgilhøjevej 3, 8420 Knebel, DanmarkVed vejen er der en lille og faktisk ret lumsk rasteplads man parkerer ved, der er plads til nogle få biler. Man skal specielt være opmærksom på andre biler, når man skal derfra igen, da udsynet ikke er det bedste. på den anden side af vejen, kan man komme ned til vandet af en forholdsvis stejl sti, før man kan komme til at fiske over den fine varierede bund.
Begtrup Vig / Strands
Begtrupvig Strandvej 91A, 8420 Knebel, DanmarkEndnu en plads, hvor der ikke skal traves mange meter, før fiskeriet er i gang. Når man går ned til vandet, så start med at gå til venstre, hvor der ligger et større rev som giver et godt udgangspunkt. Revet affiskes og så går turen ellers bare langs kysten, ud over fantastisk leopardbund. Her er landet mange godt havørreder.
Mols Hoved
Hundshøjevej 19, 8420 Knebel, DanmarkFra parkeringen skal der lige traves en tur over ikke så behagelige sten, så tag turen i roligt tempo – det er lettest. Der kan da også fiskes ned mod selve Mols Hoved. Herefter affiskes hele den sydvendte strækning og som Skødshoved, så er der gode muligheder for lige så gode fisk her.
Skødshoved
Skødshovedvej 23, 8420 Knebel, DanmarkPladsen er ikke vanvittig stor, men fiskeriet ud over de mange badekar kan sagtens kaste gode fisk af sig. Sørg for ikke at holde i vejen ved parkering og derfra er der en lille sti, ned mod vandet. Vandet kan desværre ofte være grumset og med de mange sten i forskellige størrelser, meget svært til vadefiskeri.
Tved Kirke
Tved Kirkebakke 14, 8420 Knebel, Danmarkher kan man gå ned langs et lille læhegn ved siden af kirken og komme direkte til vandet. Man fisker fra udgangspunktet og mod vest, op mod skoven, hvor der kommer et større område med spændende bund.
Knebelbro
Holmbjergvej 52, 8420 Knebel, DanmarkParkering ved den lille havn og få meter til vandet, hurra, det er noget vi kan li’. Der går en lang revle ud fra havnen, som man affisker på begge sider.
Knebel Vig
Præstemarken 4, 8420 Knebel, DanmarkLækker og velbesøgt plads, det kan være svært at være først på spottet, hvis man gerne vil være det. Her er der taget mange havørreder gennem tiden og rygterne vil vide, at der også har været en bette laks.
Rolsøgaard
Møllevej 14, 8420 Knebel, DanmarkSkøn plads, hvor man kan vælge at vade direkte ud og starte sit fiskeri, eller trave ud mod spidsen og starte på vejen. Der kan fanges fisk på hele strækningen, hvor de store også til tider kigger forbi.
Vrinners
Lergraven 1, 8420 Knebel, DanmarkEn plads der også er kendt for at kaste en god havørred af sig i ny og næ. Man traver ganske enkelt ud over den lille sjove revle og affisker området grundigt.
Egens
Havhusevej 27, 8410 Rønde, DanmarkEn hyggelig plads, hvor man på et lille område kan få dækket en hel del vand. Hvis man starter fra venstre side (syd), så kan man fiske sig hele vejen rundt og op mod fredningen øverst i vigen.
Kalø Slotsruin
Molsvej 31, 8410 Rønde, DanmarkEn super populær plads af flere gode grunde. Har du f.eks. ikke bil, så stopper bussen lige præcis ved parkeringen til kroen. Her er ikke kun tale om én plads, men mange. På vej ud mod ruinet kan der fiskes på hele venstre side mod Nappedam, herfra kan man fortsætte rundt om hele ruinet og til sidst, kan man enten affiske ‘Hullet’ ind mod parkeringen, eller man kan fiske sig ud mod Hestehaven.
Kaløvig Center
Præstekravevej 46, 8410 Rønde, DanmarkPå trods af pladsens knapt så charmerende navn, så er her hevet mange havørreder op og som et par andre steder i vigen, så er her også landet laks på helt amindeligt endegrej.
Mågeøen
Strandvejen 65, 8410 Rønde, DanmarkMågeøen har gennem tiden kastet mange flotte (og store) fisk af sig. Pladsen er ikke så stor og der er ofte andre medfiskere eller almindelige dødelige på gåtur.                                           Der fiskes rundt om spidsen.
Strandgård
Strandvejen 65, 8410 Rønde, DanmarkEt ret lille og ufremkommeligt spot, men når hornfiskene lander, så kan der være en del aktion og havørrederne er der bestemt også – helt sikkert et lille stop værd på vejen.
Vosnæs Pynt
Vosnæsvej 24, 8541 Skødstrup, Danmark  Super populær plads der igennem tiden har kastet rigtig mange havørreder af sig i alle størrelser. Der har ofte været rapporteret om direkte havørred-bonanza. Fiskeriet foregår nede om den sydligste spids og selvom gåturen langs kysten kan være en hård omgang, så er det i flotte omgivelser. Turen derned kan selvfølgelig også affiskes og kaste fisk af sig.
Studstrupværket
Åstrup Strandvej 68d, 8541 Skødstrup, DanmarkParkering sker ved Kaløvig Bådelaug og så er der ikke så langt ned til værket. Pladsen er ret speciel på den måde, at værket varmer vandet op og pumper det ud i bugten igen, hvor fiskene så til tider samles. Det kan vel sammenlignes lidt med Salten i Mariagerfjord, så her vil jeg også tillade mig at påpege, du gerne må vise lidt interesse for naturen og passer på nedfaldsfisk og smolt. Der fiskes langs stenene ved kysten og i selve kanalen fra værket.
Den Permanente
Stationsgade 1, 8240 Risskov, DanmarkBor du i Aarhus og har du ikke bil, eller skal det bare være let, så er Den Permanente sagen. Det er super let at smide grejet i rygsækken, hoppe på sin cykel og så fiske. Det kan til tider være en meget velbesøgt plads, netop af samme årsag, men man kan også være heldig både at fange makrel, hornfisk, sej og havørred. Pas på bølgerne fra færgen!
Aarhus Havn
Bernhard Jensens Blvd, 8000 Aarhus, DanmarkHvis man efterhånden kan finde en plads der er lovlig at fiske fra og samtidig finde plads mellem alle de andre lystfiskere, så kan en dag på havnen i godt vejr virkelig være underholdende. Der er efterhånden blevet landet alle mulige arter fra sild til hajer, men favoritten her, er og bliver makrel på prop.
Ballehage/Blommehaven
Ørneredevej 15, 8270 Højbjerg, Danmark  Man parkerer i skoven tæt på kajakklubben Viking ganske tæt på vandet. Kysten er meget karakteristisk med sin mange høfder, både mod nord (Ballehage) og syd (Blommehaven). Der kan bestemt findes fisk på denne strækning og det gælder både havørred, makrel og til tider sej. Pas på bølgerne fra færgen!
Ørnereden
Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg, DanmarkEn af pladserne der kan tilgås fra Aarhus, både med bus og cykel. Ligesom den permanente er det ikke umuligt at fange sej her, men havørred må være målet, når der fiskes mellem høfderne. Man kan både fiske mod nord og Blommehaven, eller mod syd og Moesgaard. Pas på bølgerne fra færgen!
Moesgaard
Strandskovvej 21, 8270 Højbjerg, DanmarkEn af de absolut mest populære pladser syd for Aarhus og det med rette. Der er dælme fanget mange fisk på strækningen. Når man har fået parkeret kareten, så går man pænt forbi Giber Å, der selvfølgelig er fredet hele året. Det passer med, at den første stensætning der kommer ude på spidsen, giver fiskeriet frit. Fredningszonen stopper få meter før og der fiskes mod syd og Fløjstrup. Pas på bølgerne fra færgen!
Fløjstrup
Unnamed Road, 8330 Beder, DanmarkEn plads der ligger i forlængelse af Moesgaard mod nord, eller Mariendal mod syd. På denne strækning er der en ret kendt plads af omegnens folk, der hvert år kaster gode fisk af sig og makrellerne kommer ofte i store stimer sidst på sommeren. Der fiskes i begge retninger og så er det jo rent luksus der parkeres helt nede ved vandet – hvis der er plads. Pas på bølgerne fra færgen!
Mariendal
Karlslundvej 17, 8330 Beder, Danmark  Skøn plads, hvor der er gjort meget ud af livet for strandens besøgende med et lille primitivt lokum, store plankeborde og shelter, men når mørket falder på, så kommer lystfiskerne frem – og fiskene. Der fiskes både mod nord til Fløjstrup og mod syd over varierende bundforhold. Pas på bølgerne fra færgen!
Kysing Strand- og Næs
Kystvejen 215, 8300 Odder, DanmarkEndnu en strækning der hvert år kaster store, lækre og forsølvede bomber af sig. Selve næsset er en plads man lige skal vænne sig til med de store sten, flere er kommet til skade ved uopmærksomhed og generelle uheld. Samtidig er parkeringen ikke så let, som det ser ud – området på næsset er nemlig forbeholdt de der bor der og nogle af dem vil ikke have det. Derfor foregår parkering enten på Norsminde Havn eller ved Restaurant Himmel og Hav. Fordelen ved sidstnævnte er, at man får en lang fiskbar strækning i Kysing Strand på vejen til næsset.
Share This