If fishing is like religion, then fly-fishing is high church

–Tom Brokaw
 

Fluebinding

 

Fluebinding er kunsten at lave fluer, der kan benyttes til sportsfiskeri

Den færdige flue vil i mange tilfælde stå på menuen, hos den fisk man ønsker at fange. Fluen vil for det meste efterligne et insekt, skaldyr eller lille fisk og under vandet, der ser mange af disse fluer helt fantastisk livlige ud. Der findes dog også mønstre inden for fluebinding, hvor fluen ikke ligner noget som helst og stadig fisker fortræffeligt.

Ved fluebinding benyttes der både naturlige og syntetiske materialer. Der benyttes tit fjer og dyrehår i forskellige farver, en del flash og uv-materiale er blevet meget populært også.

Fluebinding er en stor hobby for mange fiskere, men der er også professionelle fluebindere, der ikke nødvendigvis fisker.

Som jeg kort har været inde på, så havde jeg med fluebinding at gøre for første gang i 7. klasse og det har aldrig helt forladt mig. Det er i dag gået helt over gevind og jeg nyder det. For mig er det halvdelen af at fiske, når jeg sidder og hygger mig hjemme i stuen ved fluestikket, med Havørredens Hemmeligheder eller andet i baggrunden.

Jeg har efterhånden bundet en del fluer og jeg vil herunder vise lidt af dem frem. Nogle af dem er i min boks, andre er ikke, men det gør dem ikke ringere.

Er man helt vildt med fluefiskeri, så bør man også næsten gøre sig selv den tjeneste, at man lige lærer lidt fluebinding. Det er super hyggeligt og lige pludselig, så er der mod på mere og fluebinding bliver pludselig automatisk en integreret del.

Jeg binder ikke fluer for at stille op til DM – jeg binder fluer der kan fange fisk!
Med det skrevet, så er der mange derude, også i lille Danmark, der er meget bedre end jeg er, til at binde flotte fluer. Indenfor alle fag og hobbyer, findes der typer der mener tingene kun kan gøres på én bestemt måde, men vi er heldigvis flere, der gør det på vores egen måde, hvilket mine videoer bærer præg af.

Share This