The fishing was good; it was the catching that was bad

–A.K. Best

Fisk og mindstemål

 

Info om fisk og fangstmetode, primært ud fra egen erfaring

Som en lille ekstra, men yderst vigtig ting, så har jeg valgt at lave en lille opsætning med mindstemål, fødeemner og kalender på nogle udvalgte fisk. Det er primært de fisk jeg selv opsøger, eller evt. dem jeg får med som bifangst.

Informationerne om mindstemål skal overholdes, men det er heller ikke et problem hvis du er en ægte lystfisker. Skulle du være i tvivl og har du glemt målebåndet, så sætter du selvfølgelig fisken pænt ud igen – ellers skal frk. Karma nok indhente dig!

Informationerne om mindstemål og fredning herunder er indhentet fra Naturstyrelsen – yderligere information kan findes her.

 

Mindstemål er en vigtig ting at have styr på, eller hurtigt at kunne slå op

En hurtig lille oversigt over mindstemål på udvalgte fiskearter. Der vil med tiden komme flere til og skulle du have et ønske om en tilføjelse, så skal du ikke tøve med at kontakte mig her.

Mindstemål står også inde under de forskellige fiskearters info. Grunden til, at de står opslået flere steder er, at det ikke kan siges nok gange: “Overhold nu de mindstemål!”. I mine øjne er det utroligt vigtigt, at reglerne inden for lystfiskeri bliver respekteret og overholdt og at man fisker med måde. Tag kun de fisk med hjem, der skal spises inden for den nærmeste fremtid.

Alle oplysninger om mindstemål og fredningstider kan i øvrigt findes her.

Fotos vil med tiden blive opdateret. Grunden til de ikke alle har et er, at jeg, Jan, insisterer på det skal være fotos vi selv har taget, af fisk vi selv har fanget. Det kræver med andre ord, at Fiskehviskerne kommer på noget artsfiskeri, hvilket muligvis ikke er vores skarpeste side – endnu.

Share This