Vejle Fjord

Vejle Fjord er endnu en af de mange lækre fjorde, der byder på mange gode og flotte pladser i jagten på havørreder. Der bliver hvert år taget mange store og flotte fisk her, da fjorden samtidig ender i Vejle Å og udgør en vigtig gennemgang for trækkende fisk.
Title Address Description
Stenhøj
Staksrode skov Parkering, skov parkering, 7150 Staksrode, DanmarkParkering foregår i skoven. Scenarisk er Stenhøj en rigtig lækker plads og det bliver jo ikke ringere af, at der også er fisk. Igen engang byder Vejle Fjord på flot bund oven i hatten, så det er bare med at komme i gang.
Rosenvold
Rosenvoldvej 32T, 7140 Stouby, DanmarkUdover helårsfredningen ved Rosenvold Å, så er det bare med at gå amok. Klassisk havørredplads med klinter og leopardbund – det kan ikke gå galt!
Fakkegrav / Badehotellet
Fakkegravvej 29, 7140 Stouby, DanmarkLidt længere henne ad kysten mod øst rammer man badehotellet. Der kan fiskes lige fra stensætningen og mod øst, hvor bunden bliver mere og mere interessant, men den holder altså også på fisk i starten af strækket, så tag det hele med.
Fakkegrav / Sanatoriet
Sanatorievej 36, 7140 Stouby, DanmarkSamme parkeringsplads som ved Træskohage Fyr, her starter man blot fiskeriet lige når man rammer vandet. Mod øst er vandet noget dybere end mod Træskohage Fyr og samtidig er bunden godt varieret – gode muligheder for fast fisk og hornfisk i sæsonen.
Træskohage Fyr
Sanatorievej 36, 7140 Stouby, DanmarkAtter en plads  der kræver gode ben, da man for én gangs skyld ikke kan parkere lige ved vandet. Til gengæld er går strækket langt ind mod Rohden Å, over lavt vand med gode muligheder for fisk – også de store. Fordelen ved lavt vand er, at der ofte er mange fødeemner og det ved fiskene.
Rohden
Grundvej, 7140 Stouby, DanmarkParkering foregår i hundeskoven og herfra er det så over stok og sten, ned mod vandet og fiskeri mod øst – væk fra helårsfredning ved Rohden Å og mod spændende bund med muslingebanker og rev.
Daugaard Strand
Strandvejen 22, 8721 Daugård, DanmarkEn meget populær plads på nordsiden, der byder på en god varieret bund og ofte fine fisk. Mod øst er der helårsfredning ved Rohden Å, men mod vest sker der ting og sager – helt klart et af fjordens hotspots.
Ulbæk
Ulbækhusvej 285, 7120 Vejle, DanmarkEndnu et vandløb der skal respekteres, Ulbækken, dette er dog blot halvårsfredet, hvilket selvsagt giver lidt flere muligheder. Der fiskes over dybt vand, så både spin og flue er egnet til pladsen.
Tirsbæk
Vejle Ø 7120, 7120 Vejle, DanmarkTirsbækken er fredet hele året, så man skal selvfølgelig lige ud af bæltet, før fiskeriet påbegyndes. Så er der til gengæld også givet ‘ilden fri’ og mulighederne er gode, specielt med fluepinden sikkert monteret.
Albuen
Tirsbæk Strandvej 20, 7100 Vejle, DanmarkSuper lækker strækning, der kaster gode fisk af sig i begge retninger og er glimrende til fluefiskeri også.
Skyttehuset
Tirsbæk Strandvej 2, 7100 Vejle, DanmarkParkering ved Skyttehuset og primært fiskeri rundt om tangen. Bunden er blød og mudret, hvilket ofte er effektivt i de kolde måneder og kaster hvert år fine fisk af sig.
Vejle Havn
Toldbodvej 1, 7100 Vejle, DanmarkSom alle havne med lidt dybde er der her flere arter at finde – det er typisk havørred, sej, torsk, sild, makrel og til tider også ål eller steelheads (regnbueørreder). Der er rigeligt at komme efter og en havnetur er altid hyggeligt.
Ibæk Strandvej
Ibæk Strandvej 208, 7100 Vejle, DanmarkHer kan man virkelig snakke om at parkere tæt på vandet, man kan faktisk næsten vælte ud af bilen og ned i den store pyt. Pladsen kan være glimrende i vintersæsonen og det tidlige forår. Det er en af de mest populære steder ved fjorden, men den strækker sig også hele vejen mod Saltbæk, med gode muligheder for store fisk hele vejen. Husk fredningsområderne!
Saltbæk
Vigen, 7080 Børkop, DanmarkParkeringen er den samme som ved Andkjær Vig, midt i sommerhusområdet. Herfra går man mod vest langs kanten af vigen, til man rammer spidsen og herfra begynder fiskeriet så mod Munkebjerg. Et stræk der byder på varieret bund og gode badekar helt tæt på land flere steder.
Andkjær Vig
Vigen, 7080 Børkop, DanmarkPå vej mod parkeringspladsen kommer man ned gennem en hyggelig skov og ender så med at parkere midt i et sommerhusområde tæt på vandet. Man går direkte ned til vigen og kan herfra vade et godt stykke ud og starte fiskeriet i begge retninger langs vigen.
Holster Hage
Lodsvej, 7080 Børkop, DanmarkTilstødende Andkjær Vig er der et stort rev, nærmest en tange, hvor der kan parkeres. Pladsen er visuel meget smuk på en enkel måde. Ude fra spidsen har man et godt overblik over området, der mod vest byder på badekar og mod øst et lavvandet område.
Brejning Hoved
Sellerup Strandvej 25, 7080 Børkop, DanmarkOffentlig parkeringsplads ved det lille stykke skov ved siden af bækken. Vær meget opmærksom på fredningsbælterne på stykket, der både har halv- og helårsfredning. Skrænter, rev, store sten, tangvegetation og ålegræs – mere eller mindre hele pakken får man på stykket her.
Brejning Strand
Brejning Strand 11, 7080 Børkop, DanmarkParkering ved Brejning Lystbådehavn hvorfra man går mod øst og forbi helårsfredningen ved Hede Å. Her startes fiskeriet og på trods af bunden kan virker sandet, så er fiskene der. Blandt badekar, revler og tangbuske.
Lille Afrika
Vognkærvej 111, 7080 Børkop, DanmarkStor parkeringsplads overfor spejderlejren og et kort stykke på gåben til kysten er udgangspunktet. Pladsen består af leopardbund, hvilket vi jo alle elsker og egner sig specielt godt til fluefiskeri.
Mørkholt
Hagenvej 114, 7080 Børkop, DanmarkLækkert rev med gode parkeringsmuligheder tæt på vandet. Pladsen fisker godt hele året.
Hvidbjerg
Becksvej 27, 7080 Børkop, DanmarkFlere gode parkeringsmuligheder, til et godt og langt stræk, der specielt i foråret kan være rigtig godt. Badekar, ålegræs, revler, sten og ja, mere eller mindre hele pakken – og så er området rigtig flot.
Bøgeskov
Bøgeskovvej 37E, 7000 Fredericia, DanmarkParkering tæt på stranden og så afsted til vandet. Bunden er stenet med god plantebevoksning og fiskeriet foregår primært i østlig retning, da Rands Fjord løber bliver til Spangs Å mod vest og er fredet hele året.
Fællesstykket
Bøgeskovvej 37E, 7000 Fredericia, DanmarkOgså her parkeres der tæt på vandet, så fjorden skal omdøbes til ‘komfort-fjorden’, pga. tilgængeligheden. Her fiskes der på en plads der har alt, både mod vest og øst. Der er gode rev med trækkende fisk, der er fine tangområder, pletter med ålegræs, dybe badekar og leopardbund.
Borgmesterens
Trelde Næsvej 273B, 7000 Fredericia, Danmark

Parkeringen foregår ved et af de andre spots, da det bagvedliggende område er privat og ikke må krydses. Går du efter førstepladsen i en konkurrence der indebærer fiskeri i Vejle Fjord, så kan pladsen her være et godt sted at starte. Hvert år bliver her landet store havørreder og specielt i de tidlige måneder kan her være rigtig godt.

Trelde Klint/-Næs og Kanonstillingen
Trelde Næsvej 277A, 7000 Fredericia, DanmarkSå nærmer vi os spidsen, i hvert fald hvad angår parkeringsmuligheder er dette sidste stop. Denne ene parkeringsplads åbner dog op for tre gode pladser og første plads er Trelde Klint, der kan affiskes ved at gå mod vest efter  man har ramt kysten fra parkeringen.

Trelde Næs siger næsten sig selv, men det er ude på spidsen mod øst, hvor revet strækker sig langt ud og affiskes på begge sider. Atter et giftigt sted, hvor der hvert år tages store fisk.

Kanonstillingen finder man, hvis gåturen fortsættes rundt om næsset, hvor man bliver mødt af en fantastisk varieret bund og gode chancer for fast fisk.

Share This