Randers Fjord

En meget unik fjord hvis man sammenligner med de andre i landet, da tidevandet her har en stor betydning og virkelig kan tage fat. Der fiskes ofte tæt på sejlrenden så pas nu på jer selv, strømmen er ofte meget kraftig og bunden mudret og det hele kan lige pludseligt gå meget hurtigt.
Title Address Description
Skalmstrup Vig
Kærvejen, 8983 Randers, DanmarkParkering ved anviste plads helt ned til vandet. Der fiskes syd på mod vigen, hvor det friske vand fra pumpehuset tiltrækker fødeemner og derved også havørreder. Vær opmærksom på helårsfredningen fra Tvede Å-udløbet.
Campingstykket
Unnamed Road, 8970 Havndal, DanmarkDer kan parkeres ved pumpehuset og så vader man ud på højre side gennem sivene, grunden til at jeg har givet det navnet ‘campingstykket’ er fordi Randers Fjord Camping ligger inden for ganske overskuelig afstand på gåben. Vær hele tiden opmærksom på den bløde bund, det bliver lidt bedre jo længere man kommer ud, men aldrig helt godt. Man fisker sig mod campingpladsen og der kan fiskes helt inde fra sivene og helt ud omkring sejlrenden. Der er virkelig mulighed for at få afdækket noget vand og pladsen giver ofte fisk.
Udbyhøj Nord
Havnevej 62, 8970 Havndal, DanmarkLigesom ved næste plads, Gammeldyb, så parkeres der ved Udbyhøj Lystbådehavn. Fra molerne der beskytter den idylliske lille havn, der fiskes der ud mod fjorden. Der er mulighed for havørred og fladfisk og i de varme somre, så er der spottet store stimer af multer på den anden side, altså inde i havnen.
Gammeldyb
Havnevej 62, 8970 Havndal, DanmarkParkering ved Udbyhøj Lystbådehavn, hvor der traves mod renden. Pladsen er en tidevandsrende på ca. 1 km der ender blindt og kan affiskes vadende fra landsiden. I foråret kan pladsen være speciel giftig, da renden bliver varmet op af solen og fiskene står i kø. Som så mange andre steder, så kommer fiskene ved stigende vandstand og smutter igen ved faldende.
Sækken
Koglevej 51, 8950 Ørsted, DanmarkParkeringen foregår ved at snige sig, meget stille og roligt, ned gennem sommerhusområdet og smide bilen helt ned ved vandet. Herfra vades der, langt, gennem blød bund med enkelt muslingerev. Der skal selvfølgelig fiskes på vejen, da der ofte er gode fisk inde at patruljere efter nogle af de mange rejer og andet godt. Længere ude i vandet er der en cementeret ‘bøje’, det er den man sigter efter at ramme. Vær meget opmærksom både på vej derud og hjem igen, tidevandet kan virkelig snyde én og så er man ret strandet et ubehageligt sted. Når man så er nået ud til bøjen, så tænder man lige alle sanserne, for så er man meget tæt på sejlrenden og den gider man ikke ned i, men til gengæld fiske ud over.
Udbyhøj Syd
531 277, 8950 Ørsted, DanmarkParkering ved havnen og herfra kan der fiskes ind og ud ad fjorden. Den umiddelbart mest interessante måde at affiske på, er ud ad fjorden, hvor hele bugten først affiskes, til man ikke gider vade længere. Så svinger man ca. 90 grader ud mod sejlrenden og affisker kanten på vej mod udgangspunktet.
Stenrevet
Rougsøvej 239, 8950 Ørsted, DanmarkParkering ved den lille bådplads, sørg for ikke at holde i vejen eller parker længere oppe ad vejen og gå lidt længere. Stenrevet er den lille aflange ø ude i vandet, hvor man kan vade ud. Fiskeriet foregår fra revet og ud over denne – pladsen er kendt for at holde havørred både forår og efterår. Den er ikke stor, så kom i god tid eller sats på heldet, så man ikke står og falder over hinanden – det er der ingen der gider.
Share This