SIDEVIND OG SEJ

LØRDAG DEN 1. NOVEMBER 2014

 

KL. 08.15

Efter en veloverstået chefs 50-års fødselsdag, så var det lidt hårdt at komme ud af fjerene og gøre sig klar til dagens tur, det lykkedes dog. Vi snuppede bussen mod Ajstrup Strand og i løbet af halvanden times tid, stod vi og gjorde klar til dagens tørn.

 

KL. 09.28

Vinden kom ret friskt fra syd og selvom det ikke var den bedste retning til det, så startede vi ud med fluestangen. Det inderste stykke var dog meget sandet og vi kunne hverken vade eller kaste ordentligt ud til bælterne. I løbet af en halv time, besluttede vi os for et hurtigt skifte til spin og straks var bælterne inden for rækkevidde. Der gik da heller ikke længe, før vi begge havde mærket liv, uden dog at være helt tætte på et ordentligt hug.

 

KL. 11.28

Vi skulle et par timer hen i fiskeriet, omkring middag, før der rigtigt skete noget. Jeg var kommet et godt stykke længere end Kennet i mit affiskeri, da jeg hører de sædvanlige høje pift – så var det med at få linen ind og komme afsted, det betyder kun én ting. Jeg når lige at komme ’til undsætning’ og se Kennet lande en rigtig fin sej på omkring de 45 cm. Fisken blev genudsat og motivation og tro steg gevaldigt igen.

 

KL. 14.00

Efter den fine sej, gik det hele dog hurtigt lidt dødt igen. Vi mærkede ikke meget til fiskene, pånær nogle små forsigtige nap, og besluttede os for en solid omgang frokost – frikadellesandwich af Kennet, mad man kan forstå. Efter frokosten havde vi en ny plan – vi skulle rundt om en lille tange, her viste bunden sig fra en betydeligt bedre side. Jeg snuppede fluestangen og Kennet spinnestangen og så fik den ellers fuld skrue på sidste træk.

Jeg havde to fluer på forfanget, en String Tobis og en Brendas Mor, og en time inde i fiskeriet fik jeg det første rigtige hug på dagen – en fin mindre havørred var en tur oppe i overfladen, men den slap hurtigt igen.

 

KL 17.04

Det blev ikke til mere. Bortset fra naturen og hyggen i at lave noget af det vi holder mest af, så var den del af kysten ret død. Fredningsperioden nærmer sig hastigt og når hverdagene er besat af arbejde, så bliver det nok højst til et par ture mere i 2014. Det år, der for alvor satte gang i fiskedampen.

Knæk og bræk derude!