SEJ OG SØLV

SØNDAG DEN 26. OKTOBER 2014

 

KL. 06.29

Uret var stillet en time tilbage, men det forhindrede det ikke i at skrige op alt for tidligt. Jeg mødtes med Kennet og der gik ikke længe, før vi var i bussen på vej mod kysten syd for Aarhus. Vi havde begge to valgt at fiske med spin og jeg havde endda flottet mig dagen før, ved at hente et par nye blink – jeg havde fået en pludselig idé med, at sort og rød/orange ville være fantastisk.

 

KL. 07.33

Klar og rigget til blev det nye blink dyppet, med en dertilhørende ophængerflue. Jeg havde været tvunget til at benytte mit hjul fra Shimano for første gang, da det andet mere eller mindre er stået af, efter turen i vandet sidst. Ret ærgerligt, men hold da op Shimano laver noget lækkert udstyr og intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet.

Der gik ikke meget mere end en halv time, før Kennet mærkede fisk. Lidt senere mærkede han mere fisk, et solidt hug, men fisken kom desværre ikke på land. Til gengæld fik vi endnu en gang et tidlig tegn på liv, super lækkert at starte på den måde.

 

KL. 08.21

Små tyve minutter senere var det min tur til at mærke lidt nap helt ude i kastet, det blev dog ikke rigtigt til mere. Kort tid efter så jeg helt tilfældigt en lille havørred, der lettede fra vandets overflade og landede med et fint plask. Ikke en jeg gad kaste efter, men det er da fedt. Imens jeg stod der og glanede efter endnu et hop, som om, fik jeg et solidt hug og i ren refleks kom modhugget. Så var der fight. Jeg havde vildt svært ved at bedømme fisken, men det var en fin størrelse og den lavede et fint udløb i starten, men fulgte så pænt med ind. En flot sej på omkring de 45 cm. blev pænt genudsat.

 

KL. 08.47

Vi fiskede videre et lille stykke, før vi tog en lille pause og jeg fik foreviget en eller anden form for bi. En fisketur for mig går ikke kun ud på fiskene, de er blot en bonus. Naturen og evt. selskabet er lige så vigtigt og bien sad nærmest og bad om det. Vi fik planlagt næste etape af turen, før vi begyndte at fiske videre og igen fik jeg fisk. Denne gang dog ret besynderligt. Jeg havde lavet et langt kast, hevet blinket ind og lige i det jeg ville have det op ad vandet, der tog fisken blinket og blev samtidig hevet op på land. Jeg var klart nok lidt rundt på gulvet og i ren refleks, så hev jeg telefonen frem for at tage billeder.

Det var en lille havørred og at bedømme ud fra billedet, så ligner det umiddelbart en træls tur for den, men jeg kan forsikre om, at det ikke tog meget mere end 30 sekunder, før den lille sølvtorpedo gav den gas igen.

 

KL. 12.24

Den sidste etape blev lang, men hvad gjorde det, når vejret var så fantastisk? Det blev dog ikke til andet, end et par enkelte hug resten af turen og vi fik slæbt vores trætte kroppe hjem igen.

Igen en hyggelig tur, i et nærmest perfekt vejr, var slut.