PR I MAKREL

MANDAG 7. SEPTEMBER

 

KL. 18.05

Ferien skulle skydes i gang, men med hvad? Helt impulsivt, så blev det til en fisketur og det skulle gå ud over sydmolen ved Aarhus. Et sted jeg ikke har testet så mange gange tidligere, så op på jernhesten med let pakket grej.

Vel ankommet, så fik jeg smidt cyklen og sprang ned over stenene. Helt utroligt var der ikke skyggen af mennesker, på et stykke der normalt altid er fyldt, men ingen brok herfra. Jeg fik monteres mit flåd og et rig med to kroge inkl. stribefisk – jeg tænkte der stadig måtte være mulighed for en enkelt makrel, eller en god bifangst.

Jeg havde utroligt mange små hug og mistede bare den ene stribefisk efter den anden, før jeg til sidst besluttede mig for, at jeg hellere måtte forsøge med noget andet – skalrejer. Alle de små hug fortsatte, men nu havde fiskene pludselig fået en større udfordring og til sidst, så var der en mindre makrel der tog den afpillede reje. En ret sjov observation egentlig, måske almindelige rejer i lage også kunne være effektiv til makrel? Fisken blev i øvrigt genudsat, da jeg ikke føler noget behov for at tage de små med hjem, som så mange andre desværre gør.

 

KL. 18.22

Kort tid efter skulle jeg endelig finde ud af, hvad det var der nappede mine rejer i stykker og drillede mine modhug – berggylt! En vældig fin fisk at kigge på og da også en ny art for mig selv og Overspringeren, men helt ærlig, det var jo ikke en fisk jeg gad bruge min tid på denne aften – ud med den igen.

Kort tid efter den store fangst, så røg der atter et eksemplar på, lidt flottere end den første. Ud med den og så blev grejet ellers pakket sammen, det gad jeg ikke bruge skumringstimerne på og jeg kunne vist godt nå noget ordentligt fiskeri et andet sted. Jeg satte derfor kursen mod bassinerne i Aarhus Havn.

 

KL. 19.52

På vej ind mod et af de to populære bassiner, så slog jeg et smut forbi en af de andre pladser der lå på vejen. Her var der dog ikke meget held og det ville være synd at sige min tro ar stor. Jeg fortsatte og ankom vist lige til tiden for at få et par timers fiskeri i skumringen. Så manglede jeg bare nogle ordentlige fisk.

Jeg startede ud med prop og stribefisk igen, her var der da ikke berggylt til at genere mig, men der skete til gengæld slet ikke noget det første stykke tid. Jeg mindes at have hørt torskene begyndte at bevæge sig lidt i skumringen, så jeg skiftede over til en jig og begyndte ellers at prøve mig ad. I andet kast, så var der en fisk i overfladen, en større en af slagsen, men jeg nåede ikke at se den. I et desperat forsøg, så fyrede jeg min jig over i området, men det skete intet. Der kom til gengæld mere liv i overfladen og det var alle fisk i spisestørrelse, dog stadig for langt ude til at jeg kunne se hvilken art, så jeg måtte gætte. Det måtte være makrel, andet kunne ikke passe. Så jeg monterede flåddet med stribefisk igen og ud med det. Der skulle hellere ikke gå længe før fiskene kom i overfladen igen og imens jeg studerede dem, så forsvandt mit flåd – hurtigt. Det blev rykket ned mod bunden og jeg gav et kraftigt modhug – så var der fast fisk, en god størrelse også.

Efter en kamp med 3-4 gode og stærke udløb, så vandt jeg kampen og fik landet en ny PR i makrel – 710g og 41cm. Jeg ved ikke om det ligefrem er voldsomt stort, da det først er i år jeg har fisket målrettet efter makrel, men for mig var det fedt.

Herefter bummede jeg et par makrel mere pga. noget telefoni, men den store kom med hjem, blev renset og gjort klar til røgning. De er her skam stadig.