OVERSKUD FRA MØLLEN

LØRDAG 17. OKTOBER

 

I år har hverken Kennet eller jeg haft et særligt imponerende gennemsnit, når det kommer til at hæve besøgstallet ved vores ‘lokale’ P&T – Pinds Mølle. Vi har begge haft en masse andet til at fylde tiden ud med og når der endelig skulle fiskes, så har den stået mest på kyst- og havnefiskeri. Da en af mine gode venner, ‘Mou’, så pludselig får lyst til et lille ‘put’, så er jeg selvfølgelig hurtig til at sige ja – jeg spurgte endda Kennet, om han ville være med. Hverken Mou eller jeg havde nogen mening om stedet, så Kennet valgte Pinds Mølle – primært pga. de afslappende omgivelser. Det hjalp selvfølgelig også på hans beslutning, at det ligger tæt på Aarhus og vi plejer som regel have fisk med hjem derfra.

Mou svingede forbi Aarhus, afhentede og vi var godt på vej mod fisk. Vejret var overskyet, gråt og fugtigt, men til gengæld også ret stille. Stille vejr ved en P&T plejer være ret gode kort på hånden, men solen plejer give en hjælpende hånd til at spotte fiskene og den var der ikke.

Vi ankom, pakkede ud, klargjorde, betalte og så gik det ellers hurtigt ned mod søen. Kennet og jeg med fluepinden, Mou med spin og de muligheder der følger. Vi fik lavet en lille base i et af de åbne hjørner og der gik ikke længe, før jeg havde den første fisk til at vende, men gav for hurtigt modhug. Pga. gråvejret, så var det utroligt svært at se fiskene, så en del af tiden var blindfiskeri og det tegnede til at blive en svær dag ved søen.

På trods af udfordringerne så gik der ikke lang tid før jeg havde fast fisk. En tyk sag, som jeg vil skyd til omkring 2,5kg. En anden fisk drillede mig lidt, ved ikke at hugge til over flere omgange, men den sad der også pludselig. Jeg havde nu to på land, men fiskene var også stoppet med at svømme forbi mig, så jeg skiftede plads.

Jeg fandt Kennet som også havde landet en fisk, stoppede op og snakkede lidt. Jeg kunne sagtens se fiskene heromme, så jeg besluttede mig for at hænge ud lidt. Det stak hurtigt helt af og for at gøre en lang historie kort, så endte jeg med i alt otte ørreder i min fiskegalge og Kennet med to.

Vi havde efterhånden fisket et stykke væk fra Mou i noget tid, så jeg besluttede mig for at daffe i hans retning og tage en slapper. i mellemtiden havde Mou også hevet fisk på land, en enkelt i fin størrelse. Vi talte lidt om det og pludselig gav det et ordentligt ryk i stangen og han havde fisk på igen. Det gik hurtigt op for os, at det var god størrelse, så jeg smed et par tips af til Mou og hjalp ham med at lande dagens største – minimum 3,5kg.

Det blev en dag hvor hele fiskeriet stak helt af, med i alt 12 fisk på land.