LYNTUR TIL KYSTEN

SØNDAG DEN 2. NOVEMBER 2014

 

KL. 10.00

Kender i det … man har lige været ude at fiske hele dagen forinden og alligevel, så er det ikke nok? Sådan har jeg det tit og i dag var ingen undtagelse. Faktisk havde jeg allerede aftalt det med mig selv i går, da jeg godt kunne mærke hvor det begyndte at bære hen.

DMI har i en solid periode meldt om vandtemperaturer, der burde gøre alle havørreder komfortable, i dag var ingen undtagelse. Jeg snuppede bussen mod Moesgård Strand og travede sydpå i raskt tempo, da jeg estimerede med en lille hurtig tur på 3-4 timer.

 

KL. 12.31

Jeg startede ud med to fluer på bombarda og fiskede en strækning på ca halvanden kilometer. Intet. Ikke så meget som et nap. Jeg skiftede over til blink med ophængerflue og gav den yderligere gas, fik affisket godt og grundigt, uden dog at spilde for meget tid.

Der skulle dog gå noget tid før der skete noget. Jeg stod ved en høfde og kastede langs kysten og fiskede langs et tangbælte, da jeg fik et kontant hug, ingen tvivl fra fiskens side, den var sulten. Den kæmpede bravt, men fluen sad så godt, at den aldrig rigtig havde en chance og jeg fik mit billede, inden en flot sej på 39 cm. blev genudsat.

 

KL. 14.20

Efter det mærkede jeg intet resten af turen og det undrer mig, at jeg ikke har haft mere kontakt med havørreder, end jeg har. Bundforholdene er mere eller mindre perfekte, vandtemperaturen er super og det er ikke min fiskemetode – er der virkelig ikke flere, eller er de bare ekstremt gydedovne i år?

Det er dog helt ok. Alt imens jeg mere eller mindre kun fanger sej, så nyder jeg naturen og den friske luft til fulde – jeg kommer bare igen til foråret.