FORUNDERLIG HAVNETUR

TIRSDAG 26. MAJ

 

Det lå egentlig ikke i kortene, at jeg ville smide en rapport op om denne tur, da jeg muligvis hr bombet jer så rigeligt i forvejen, når det kommer til det store ‘ta-selv-bord’ i min baghave – Aarhus Havn. Jeg oplevede dog flere små sjove ting, så en lille opdatering skal der være plads til.

 

Kæresten og jeg var kørt forholdsvis tidligt hjem fra opholdet ved Fuglsø og med min lejlighed fuld af håndværkere hele dagen, så kunne jeg lige så godt smutte på havnen med stangen. Et smut forbi Stefs Lystfiskergrej efter børsteorm og et ekstra bundforfang – man ved jo aldrig – og så var jeg ellers på vej.

 

Jeg landede, fik gjort klar og kunne hurtigt konstatere vinden var røvsyg til stillesiddende fiskeri, men fiskene var der og de måtte holde min krops blodcirkulation i gang. Det startede også fint, med en rødspætte over målet, men så begyndte nogle af de mere underlige fangster at indtræde.

 

Først mærkede jeg modstand, lidt anderledes end normalt. Det var ikke noget stort, det gav ingen ryk i stangen, men den var der – en stor søstjerne. Jeg er normalt ikke den der fanger de bemærkelsesværdige ting, så for mig var det underholdende nok.

 

Nogle kast efter har jeg igen noget for enden. Denne gang gav det nogle underligt trivielle bevægelser – som en fladfisk der roterer på vej op og det var lige nøjagtigt, hvad det ikke var. En hårdt medtaget ‘Slots’-dåse kunne det blive til, mellem fiskene.

 

Lige efter øldåsen laver jeg så et kast, der lander et sted jeg ikke rigtig tror på det. Jeg hiver stille og roligt ind, før jeg så giver gas og kan placere kastet lidt bedre. Da mit bundforfang når de mellemste vandlag giver det et ordentlig ryk i udstyret og jeg er ikke i tvivl – det måtte være en sej. Årets første og så endda med en størrelse på 40 cm. Så havde jeg også oplevet det.

 

I næste kast endte mit bundfang med at sidde fast i … ja bunden. Skidtet sprang og jeg så det som en mulighed for at teste det nyindkøbte. Ingen sure miner her og linen blev halet op. Bundfanger fundet frem og … skide smart, jeg havde glemt at købe belastning. Om til Stefs igen, hen på et andet spot med mere læ og så startede jeg ellers forfra.

 

I min pose havde jeg til sidst én sej og tre forskellige fladfisk – hyggelig tur, på trods af blæsten.