FISKEBONANZA I VEJLE

VÆR KLAR TIL EN LANG, MEN SPÆNDENDE, BERETNING OM FISKEBONANZA I VEJLE

 

FØRSTE DAG – ONSDAG 8. APRIL

Vi mødtes i Aarhus for at få pakket bilen med tre gutters grej og tøj til fire døgn. Det skal siges, at bilen er en Ford Ka, så selvom jeg var helt sikker på det kunne lade sig gøre, så gik jeg ud fra det trods alt ville blive presset. Jeg blev dog overrasket, da det faktisk uden problemer kunne være der og kursen blev sat mod Vejle Fjord – nærmere betegnet, Andkær Vig og senere hovedmålet – Danish Fly Festival 2015.

Vi fik afhentet nøgle et par timer før tid og rullede meget spændt mod sommerhuset. Det skulle være placeret ca. 300 meter fra kysten, men det kunne jo være en skodkyst og vejen dertil, kunne være en forhindringsbane. Håbet var i top, men forventningerne i bund – helt uden grund. Det var fantastisk. Masser af plads og placeret midt i et skovområde, sammen med andre sommerhuse og en vej, der gik direkte ned til vigen. Vi var tre glade gutter, klar til nye eventyr og fiskeoplevelser.

Vi fik pakket ud og skubbet nogle hurtige stykker pizza i hovedet, så vi kunne komme ned til vandet hurtigst muligt og få nogle gode timers fiskeri den første dag. Vejret var intet mindre end fantastisk. Helt blik og skyfrit med en blændende sol og en nærmest bedende stemme i luften: “Vælg fluestangen!”, hvilket vi alle tre gjorde.

Der var temmeligt lavvandet, så vi vadede et godt stykke ud og bredte os et godt stykke. Kim havde en Pink Glimmerreje på, Kennet en Brendas Mor og jeg selv holdt mig til en lille Kobberbasse. Der gik ca. ti minutter, før jeg hev den første undermåler op af vandet. I løbet af den første aften fik vi alle fleks på klingen. Det var udelukkende undermålere der blev taget, men jeg havde dog et solidt hug, med en fisk på omkring de 50 cm., men den slap desværre. Vi fiskede så lang tid som muligt, før vi vadede tilbage, bandt lidt fluer og kaldte det en god landing.

 

ANDEN DAG – TORSDAG 9. APRIL

Vi var forholdsvist tidligt oppe og vejret mindede meget om onsdagens vejr, meget stille, så det blev fluekæppen for Kennet og selv igen, imens Kim tyede til hans foretrukne våben – spinnestangen og Sølvkroken Favoritt.

Det var ikke verdens mest begivenhedsrige dag, da vi for det meste vadede rundt og kiggede på bundforhold og affiskede hele vigen ud til spidserne. Én ting var dog stort, især for mig selv. En af de nye fluer jeg havde bundet inden turen, den havde jeg en god tro på, så den skulle selvfølgelig testes af – hvilken beslutning. Fra jeg satte den flue på, der havde jeg mere eller mindre hug i hvert tredje kast, set gennemsnitligt over de resterende dage (jeg fiskede ikke med andet herefter). Fluen ligner helt uhyggeligt meget en lille hundestejle i vandet og jeg glæder mig meget, til at skyde det nye design i luften, med en flue jeg håber alle vil tage til sig.

Vi fiskede hele formiddagen, før vi igen gik hjem og fik lidt mad, hyggede lidt og talte lidt om turen så vidt. Omkring kl. 15.00 fik vi så lavet lidt varmt at drikke, før vi igen begav os ned mod vandet. Denne gang gik vi lidt længere mod vest og endte pludselig et sted, hvor bunden var helt fantastisk, men ikke gav mere end nogle flere undermålere.

 

TREDJE DAG – FREDAG 10. APRIL

Igen i dag startede vi med at trave ned til ‘vores lokale kyst’, i håbet om at gøre det onde ved den. Igen i dag, blev det dog kun til en håndfuld undermålere. Fleks er dog bedre end ingen fleks, så vi nød det skam bare til fulde. Kim var i denne omgang blevet hjemme, fordi ryggen begyndte at værke, men han stod klar med nybagt pizza, da Kennet og jeg ankom til maden.

Vi aftalte at prøve noget andet om aftenen, så da vi havde fået frokost gjorde vi klar til at køre mod øst og teste nogle spots af der. Vi endte ved Bøgeskov Strand, med en plan om at fiske os længere mod øst, hvilket virkede som en fantastisk plan til at starte med. Bunden var helt forrygende, men skoven var på vej ud i vandet, hvilket medførte, at vadning blev lidt besværliggjort fordi det var dybt og samtidig havde vi problemer med bagkastet til fluepinden. Turen blev efter halvanden til to timers fiskeri indstillet og vi endte med at køre tilbage til vigen og nyde aftenen i ‘velkendte’ rammer.

De to store konkurrencer, Vejler Fisker og Seatrout Open, var blevet skudt i gang, så vi forventede en del fiskere, men det var nu ikke helt så galt og Kim og Kennet endte med at falde lidt i snak med et par af dem. Alt imens snakken gik, så havde jeg fundet et lille badekar, som jeg kunne dyppe fluen i, hvilket pludselig resulterede i et kompromisløs hug så hårdt, at linen på min fluestang gav et lille smæld – ingen, anden end jeg selv, opdagede rigtigt noget og jeg tænkte: “Helt fint, jeg kommer op og overrasker dem, med en stor fed fisk om lidt!”. Det gjorde jeg så ikke, den var for dårligt kroget og forsvandt efter 10-15 sekunders fight. Inden noget rigtigt opdagede størrelsen på den. Jeg kunne kun fortælle om det, til mere eller mindre døve ører.

 

FJERDE DAG – LØRDAG 11. APRIL

Så var den store dag kommet. Dagen som hele turen blev arrangeret på baggrund af. Danish Fly Festival 2015. I dag sov vi ‘længe’ og så var det ellers bare med at komme afsted, så vi kunne være der i god tid – vi var der et kvarter før, kom indenfor i god tid og brugte rundt regnet tre timer, på at kigge på fine tilbud og mindre fine tilbud, før vi tog hjem igen. Kennet var den eneste der købte noget, en Scierra A.N.T. #5, som han i skrivende stund er ude i P&T-søen for at teste (indtil videre er det blevet til fire regnbuer).

Da vi kom tilbage til sommerhuset, blev vi enige om at tage ned til vigen og få fisket den sidste dag. Kim var dog stadig noget øm i kroppen, så han ville komme senere og lige tanke bilen inden.

Det var lidt tidligt og min tro var ikke vanvittig stor, men jeg var alligevel ivrig efter at komme hen til det badekar, hvor jeg havde haft en god fisk på dagen før. Målrettet, med Guldkutlingen fastspændt til forfanget, gik jeg mod badekarret. Kennet havde taget spinnestangen med og monteret den med en wobler.

Som sagt var troen ikke overdrevet, men der var alligevel noget der sagde mig, at hvis noget kunne fange, så var det Guldkutlingen og lige pludselig, ud af ingenting, der blev linen strammet op. Jeg kunne mærke fisken havde en god størrelse. Skulle det endelig lykkedes, her på turens sidste fisketur? Ja, det skulle det. Efter en rigtig fed fight, fik jeg landet en flot falder på 49 cm. Jeg ville normalvist have genudsat den, men vi var ved at løbe tør for mad, så den røg i galgen. Jeg fik et par småfisk mere, før Kennet og jeg holdt en lille pause, hvor Kennet gik over til et kobberfarvet Boss-blink – en god beslutning.

Vejret begyndte at vise sig fra en lidt mere urolig side, med vind og regn. Jeg havde fået det jeg kom efter og Kim, som var stødt til i mellemtiden, havde stadig lidt småondt, så vi begyndte at fiske os indad. Kennet derimod, han havde fået tur i den og besluttede sig for at fiske lidt længere tid.

På vej ind faldt jeg dog bagud, da jeg begyndte at fange en del fisk lige under målet, så jeg var hjemme en halv times tid efter Kim og Kennet kom først en lille times tid efter mig. Desværre ikke med en over målet, men med flere fine fisk lige under.

 

FEMTE DAG – SØNDAG 12. APRIL

Det blev ikek til fiskeri denne dag. Vinden havde også taget endnu mere til, så det kunne være godt det samme, selvom det absolut ikke gør chancerne for store fisk mindre. Vi var dog ved at være så fiskemætte, som vi nu kunne blive for denne gang. Rengøringen blev overstået, nøglen afleveret og så gik turen mod Aarhus og senere Nykøbing Mors.

Allerede da vi ramte Vejlefjordbroen, der havde vi vist alle lyst til at vende om og tage fire døgn mere – sikke da en fantastisk tur i vanvittigt smukke omgivelser. Jeg misunder de mennesker, der har mulighed for at fiske i denne fjord, når de har lyst!