MARIENDAL DELER UD

Onsdag 9. marts

MARIENDAL STRAND

I kølvandet på Kims tur med fisk på land, så var Kennet og jeg enige om, at vi var nødt til at svare hurtigt igen. Personligt har jeg ikke haft et fantastisk 2016, jeg har trukket den helt store nulbon og forsøger ivrigt at ændre dette. Måske lidt for ivrigt. Ti de af jer der kender Daniel Holm, så skulle jeg måske bede ham lære mig at være en labrador, for lad det være sagt – i dag ændrede intet for mit vedkommende.

Vi har fiskehjerne! Vi har dog også et job der skal passes, men det er til gengæld ret fleksibelt. Jeg mødte et par timer tidligere, så jeg kunne gå noget før og blev afhentet af Kennet. Forinden var vi blevet enige om en tur til Mariendal Strand, syd for Aarhus. Et sted der for os begge er lidt nostalgiske, da det var stedet vi tog kastekursus og jeg fangede min første havørred på flue – samtidig er det en rigtig lækker kyst.

Vi landede, fik det hele gjort klar og klædt os ud som et par frømænd. I dag var det spinnestængernes tur. Starten var dog noget fesen, da der for det første var godt grumset mange meter ud og det første stykke plejer sjældent at kaste fisk af sig, men man fanger vist ikke noget uden at smide agnen i baljen, så afsted det gik.

Det grumsede vand var i dag ikke nogen fordel og ingen af os havde mærket det mindste efter en lille times fiskeri. Vi fortsatte dog ufortrødent og jeg havde et håb om, at vandet ville ændre karakter når vi kom hen til ‘knækket’, hvor jeg tidligere har haft så god succes. Jeg fik ret. Vandet blev pludselig meget mere klart og troen steg yderligere. Det skulle dog ikke være mig der løb med den første fisk, men derimod Kennet der pludselig gjaldede op. Jeg smed stangen over nakken og i fuld firspring imens jeg fiskede efter telefonen til billeder, stormede jeg over mod Kennet. Det var en rigtig lækker blank sag lige over målet – fedt!

Vi fiskede videre og jeg følte næsten ikke jeg var nået tilbage på plads, før Kennet begyndte at skabe sig igen. Denne gang havde han fundet frem til den første fisks lillebror. Endnu et rigtig flot blank eksemplar, dog lidt kortere og lidt mere underernæret. De blev i øvrigt begge genudsat i meget frisk tilstand.

Jeg holdt mig lidt tættere på Kennet nu, da jeg gik ud fra han snart ville hive en mere op. Det kommer jo gerne i stimer. Så sker det typiske så, jeg basker i noget tang med blinket en gang. Det er fint og alt overlever. Jeg rammer det så igen og det ender med et mistet blink og morer mig lidt over mit held, eller mangel på samme. Jeg skifter blink, kaster ud og tror så jeg rammer mere tang, men finder ud af det er et dobbelthug fra en fisk godt over målet, der vælger at følge mit blink helt ind og nærmest hoppe op over vandet efter det. Hvis der var en skala fra uopmærksomhed, mangel på modhug og alt det gejl, så ville jeg ligge i den dårlige ende. Hold nu kæft det svinger ikke for mig indtil videre i 2016. Til gengæld glæder det mig, at Kennet er kommet super fra start og Kim også begynder at rykke.

Alt i alt en super, super lækker eftermiddag og vi tager afsted i morgen igen!

//Knæk og bræk