HIET DER GIK

Den træge start på 2018 er heldigvis ved at vende

Nu er det jo heldigvis ikke ‘året der gik’, selvom det bestemt er den følelse jeg selv står tilbage med, efter en aaalt for lang vinterpause, der tydeligt har sat sine spor. Jeg tilstår det gerne, jeg gider ikke den kulde. Jeg hader at fryse mine hænder og generelt bare resten af kadaveret, så mine vintre bliver brugt på fluebinding og PlayStation. Nogle måneder hvor jeg virkelig mister føling med kysterne – 2018 har været rigtig slem på den front, indtil videre.

De kolde dage strakte sine lange klamme fingre et godt stykke ind i dette år, men med en konkurrence (STO Jylland) der nærmede sig, så var jeg nødt til at sondere lidt terræn. Det gjorde jeg på tre ture, tre kolde ture, tre ture uden at mærke noget, tre ture uden at se noget, tre ture hvor jeg frøs mere end en gadeluder i december – som DGP ville udtrykke det. Det var lård.

For at gøre et par lange historier korte, rigtig korte, så havde vi ikke én eneste fisk i hånden over to store konkurrencer (STO og FTF). Fordelt på tre mand, vel at mærke. Sikke en start på året, så uduelig har jeg alligevel aldrig følt mig som lystfisker før. Det skal dog lige tilføjes, at både Christian og Kennet vandt lidt lækkerier på lodtrækning ved FTF. Jeg selv stod i smørklatten og måtte tage til takke med 11-taller ned ad mundvigende, men jeg har vist også brugt min kvote af held ved tidligere lejligheder. Christian vandt en lækker fluestang og Kennet et gavekort på 5K – stort tillykke med det.

Med konkurrencerne overstået, så var det tilbage til hverdagsfiskeriet. Efter maaange timer ved vandet, der havde jeg stadig min første fisk til gode. Jeg hev stikket ud et par weekender og vendte så stærkt tilbage. Jeg tog til Mariager Fjord lørdag morgen, nærmere Kongsdal Havn, og fiskede mig stille og rolig ud med Guldkutlingen for enden af fluestangen.
Det var en rigtig flot morgen og der gik da heller ikke vanvittig lang tid, før jeg havde fast fisk. Denne gang var jeg klar. Fisken var dog ikke meget over de 30 cm og fulgte forbavsende roligt med ind. Det føltes næsten som en flidspræmie – af de små. Kort tid efter var der hug igen, jeg havde dog kun havørred i tankerne, så skuffelsen var rimelig stor, da jeg opdagede det var årets første hornfisk der sad for enden og ikke gad slippe fluen frivilligt. Der stødte yderligere to fiskere til, de spurgte ind til fiskeriet og jeg fik forklaret at fiskene var her. Ingen af os mærkede eller så mere, så de har nok tænkt deres, om den uduelige lystløgner. Endelig kunne statistikken opgraderes fra 0 i antal.

Senere samme dag ringede min grejpusher. Beskeden var kort: “Jeg holder på det sædvanlige spot i morgen tidlig kl. 6.00!”. Så var jeg da fri for at tænke over, hvor turen skulle gå hen og hvornår på dagen den skulle være. Der var selvfølgelig tale om den årlige ‘Horny Trip’, hvor Claus og jeg stønner om kap, i takt med huggene fra hornfiskene triller ind.
Jeg var der kl. 5.00, da jeg lige ville se om der var en havørred inden, men der var allerede gang i overfladen og fluestangen blev skiftet ud efter en time. Vi fiskede indtil kl. 11.00, men i forhold til tidligere år, så var vi vist for tidligt ude – fiskene var mere opsatte på leg med hinanden, end leg med silkekrog. Jeg tog hjem med sølle to i galgen, hvor Claus trods alt fik bjerget fem, eller syv, jeg husker dårligt.

Onsdag aften, inden Kr. Himmelfart, daffede jeg til Egens med fluekæppen. Der var noget mere vind end forventet, men efter nogle uduelige kast, fik jeg skudt linen ind og så kørte bussen. Der gik ikke længe før der var fast fisk. Hornfisk, vel at mærke. I galgen med den.
Da turen lakkede mod enden fik jeg endnu et hug. Denne gang var det noget dybere og fisken stod stille længe nok, til at jeg troede det var en fin havørred – det var dog endnu en hornfisk. I galgen med den også og så var det ellers hjem at træne filetering af horn.

Alt i alt er en meget træg start på året endelig begyndt at fordufte og vejret begynder at lade op til nogle fantastiske rolige morgener og alt for skønne aftener. Vi glæder os!!!

Jeg har lavet en blanding af stemningsbilleder i vilkårlig rækkefølge og en enkelt video – det kan ses i toppen.