GENÅBNING AF HARLEV P&T

Lørdag 19. marts

ANKOMST

Da klokken ramte 6.45 står jeg klar til afhentning og Jon lander få sekunder efter. Turen går i dagens anledning til Harlev Put and Take, et sted jeg aldrig havde været, men jeg havde dog luret de skulle genåbne med ny ejer. Det tog derfor ikke Jon meget overtalelse, før jeg var med på den plan – Jon er stor fan af stedet og det med rette, fandt jeg ud af.

Vi var der i god tid, i tilfælde af ‘fuldt hus’, så vi stod på det der skulle være vores spot en halv times tid før kanonerne måtte skydes af – rigget til og klar-klar. Allerede her kunne jeg godt se, at vandkvaliteten lå i den gode ende af skalaen. Jeg havde min fluestang liggende klar med en variant af UV Ormen og hende i bilen, der lå min UL-stang, den regnede jeg dog ikke med at få behov for.

 

STARTEN

Klokken 8.00 præcis, der lå vores fluer i vandet og blev indtaget på alle mulige forskellige måder og tempo. Der blev slet ikke så fyldt som for vi havde forventet, det var lige tilpas og alle kunne være der. Der gik heller ikke mange minutter, før spinfiskerne begyndte at give lyd fra sig. Én fisk, to fisk, tre fisk og sådan blev det ved i lang tid.

Jon og jeg havde stadig intet held haft efter 30-60 minutter. Jeg tog derfor en beslutning og måtte give min UL-stang chancen. Sikke da en beslutning. I tredje kast havde jeg første fisk på krogen og inden længe, der havde jeg nappet tre ud af en kvote på fire. I mellemtiden havde Jon til gengæld landet dagens største, en fed fisk på omkring de 3,5kg og kampen med den, den fik jeg heldigvis på film og kan ses øverst i galleriet. Fisken jeg selv nappede på flue stod vi begge og så indhalere fluen og Jon fik noget af det på film også – det tilgår senere.

Jeg besluttede herefter, at min sidste fisk skulle tages på flue, hvilket jeg på dette tidspunkt havde omkring 2,5 time til – mon ikke det kunne lade sig gøre? Kort tid efter havde jeg fast fisk på fluen og ligeledes havde Jon. Så var min egen kvote opbrugt og selvom jeg synes det er hyggeligt at se andre fiske, så er det lidt trist når man ikke selv kan. Jeg måtte derfor op og tilkøbe et par timer mere, så kvoten ligeledes steg med to fisk og så var det i gang igen. Da jeg startede med UL-stangen, så havde jeg hurtigt landet endnu en fisk og skiftede så til flue. Fiskene var dog gået dybt igen, der var krusninger på overfladen og ingen at spotte, så tilbage til UL.

Kort tid efter får jeg et godt hug og en meget frisk og stor fisk går i selvsving. Der bliver taget mange lange udløb, mit gæt er, at fisken har været små 4kg. Jeg nåede at fighte den i få minutter, før min selvsikkerhed gav bagslag og fisken hoppede elegant af igen. Jeg var målløs og godt ærgerlig, det var jo netop den jeg gik efter, men sådan er det jo – det er en del af spillet. Jeg gik over på den anden side og afsluttede kvoten med ok størrelse fisk, dog noget tynd.

 

FARVEL OG TAK

Fiskene var som skrevet gået mere til ro og med en halv time igen, så nappede Jon min UL-stang – min kvote var jo opbrugt, så jeg gik bare og hyggede mig nu. Til gengæld var det ikke dagen, hvor Jon skulle have flere fisk med hjem. Det skal dog siges, at han havde to fisk på UL-stangen, men missede dem, da jeg selv fisker med en forholdsvis løs bremse, hvilket han ikke lige var forberedt på.

Det blev til i alt otte fisk og fire rigtig fede timer i lækkert vejr. Jeg tror ikke, at den nye ejer kunne have ønsker sig en meget bedre åbning og en ting er sikkert, jeg kommer igen og kan kun anbefale stedet.

//Knæk og bræk