NY PR I SIMESTED Å

Torsdag 18. august - 21. august

Når du har læst følgende indlæg, så er vi sikkert ret enige om, at overskriften er lidt af en sensationsoverskrift. Ikke desto mindre, så er den korrekt, du kan endda gange den med to!

Hvert år forsøger Kim, Kennet og jeg at planlægge minimum én tur med tre overnatninger. Vi er efterhånden godt sammentømrede og vores fiskementalitet går godt i spænd, vi hygger os og slapper HELT af. Ikke noget stress, der foregår ingen jagt på fiskene – kommer de, så kommer de. Gør de ikke, så er vi aldrig gået hjem uden oplevelser alligevel. Vi er der lige så meget for naturen og roen, hvis ikke mere.

 

TORSDAG 18. AUGUST

Turen var planlagt og denne gang, der stod den på Simested Å, med lidt afveksling på kyst og et smut til børneåen i Trend.

Jeg havde en aftale med Fiskegårdens utroligt flinke bestyrer, Lone og Tage, de ville sørge for hytten var klar til vores ankomst. Vi havde dog lige noget der skulle klares inden. Det var jo torsdag og om torsdagen, der har Trend Kro altså et formidabelt tilbud på stegt flæsk ad libitum – her skulle vi være kl. 17.00. Så skulle bunden gerne være lagt og samtidig være mulighed for en lille tur til åen samme aften.

Som vi har gjort de sidste gange, så delte vi os op og da det bare var en bette ‘smuttur’, så tog vi hver især et velkendt stykke.

For mit vedkommende, så blev det til et lille træk på det nederste stykke, som jeg havde fået et godt øje til. Både let tilgængeligt, fyldt med variation og jeg har set fisk hver gang. Kennet tog et stræk lidt længere nedstrøms og Kim helt oppe ved hytterne, hvor der for nyligt var taget godt med fisk.

I gang kom jeg, med spinnestangen og en lidt hjemmestrikket spinner for enden af snoren. Der var intet hastværk, så jeg gik som den eneste på stykket her til aften og nød egentlig bare at være her igen. Fiskede til standpladserne, ned i hullerne og godt ind i svingene. Ak og ve, så virkede det ikke til de var medgørlige denne aften. Det var dog kun indtil jeg kom til et godt sving på turen, hvor min første tanke var: “Her skal sateme være fisk, det kan ikke passe andet. Det er jo en perfekt lejlighed for dem, endda til at bo i flere etager!’. Jeg fiskede til modsatte bred, egen bred og udkanten af svinget flere gange, før jeg overvejede at gå videre. Jeg besluttede mig for at smide et par kast med til udgangen af svinget og bum, så var der fisk. Det er så her sensationsoverskriften kommer på tale. Fisken var ‘kun’ 50cm, men da det er mit første stykke sølv i Simested Å, så er det jo min PR. Jeg var så heldig at få det hele på video, så det er tydeligt at se den ikke gav sig frivilligt – rigtig sjov fisk. Den smagte i øvrigt himmelsk på grillen.

Vi stak hovederne sammen senere om aftenen. Kim havde fanget en lille bækørred og Kennet fik et stort fedt rundt nul, på sin første aften. Sådan er det, når man er dårlig til at fiske.

 

FREDAG 19. AUGUST

Dagen startede tidligt. Jeg var første mand ude af fjerene og var på vej for at teste et nyt stykke af åen – noget med en lang grusvej. De to andre lumrede stadig, da jeg trillede afsted mod den nye destination.

Jeg ankom og gik lidt søvndrukken rundt og sonderede terrænet, det så fedt ud og jeg mærkede med det samme gode vibrationer i luften, i form af ikke kun én isfugl, men hele tre fine eksemplarer. Jeg fik skiftet, tumlede over et hegn og så gik fiskeriet i gang. Stille og roligt kæmpede jeg mig igennem et godt stræk, nogle gode sving og lækre standpladser, før jeg hørte en ret højrøstet ‘muuuuueeehhh’. Jeg var ret hurtig klar over, at det ikke var en ko, men hul i det. Videre gik det, alt imens dyret i det fjerne efterhånden mere brølede, frem for at muhe.

Da jeg vendte snuden mod bilen kunne jeg stadig høre brøleriet, men igen, det tænkte jeg ikke videre over. Jeg tænkte faktisk ikke mere over det, før jeg drejede om en stor busk og der stod den. Oppe på bakken, prustende og nidstirrende med blikket rettet helt ind i sjælen på mig. En stor klods af en tyr. Den var ikke tilfreds og havde bakken ikke været der, med den lille ‘sump’ forneden, så havde jeg fyldt mine waders – ikke med fisk denne gang.

Jeg stod der lidt, før jeg ganske kløgtigt tænkte: “Hvis jeg nu bare stille mig bag busken igen, så går det hele nok over af sig selv!”. Med mere held end forstand, så lykkedes det faktisk efter omkring ti minutter. Jeg hørte den gik prustende væk, brølede lidt engang imellem og slæntrede så videre. Alt imens jeg listede fire skridt ad gangen, før jeg til sidst satte i løb hen over marken. Hold kæft en omgang koldsved!

Alt imens tyren tog bestik af mig, så var Kennet kommet ud af fjerene og havde nappet et par små bækørreder, på et lidt mere kendt stykke. Denne morgen var det så mig der fik en lang næse.

Om aftenen trængte vi til lidt variation. Kim tog til Ertebølle, imens Kennet og jeg smuttede til Mariagerfjord. Vind var lidt modstander af os i starten, men vi fik det drejet til vores fordel og så kørte bussen. Vi mærkede intet i lang tid, så for at prøve noget helt andet, så smed jeg en skumflue i vandet, tog nogle træk og bum. Temmeligt vildt og voldsomt blev skumfluen mere eller mindre overfaldet fra dybet. Det skete så hurtigt og kontant, at jeg var ved at hoppe ud af mine waders, men fik den dog lige reddet med et modhug i stedet. Efter et par livlige spring, så fik jeg landet en tyk fjordørred på omkring målet. Jeg fik det desværre ikke på film, hvilket stadig nager mig i skrivende stund – ej heller et foto.

Jeg havde herefter et par enkelte følgere og vi så nogle fisk springe længere ude, men det var også det. Hjem igen, og her fandt vi Kim sengeliggende. Han havde fundet ud af, at Ertebølle var et stykke kyst med flere store sten, og den ene af dem, den var skyldig i et forkerte skridt og en ryg der smældede.

 

LØRDAG 20. AUGUST

Efter at være blevet jaget af en tyr, så tænkte jeg noget mere velkendt var på sin plads og jeg nappede morgenstrækket samme sted, for jeg havde fisket første aften. Stærkt forfulgt af en anden fisker, så blev det desværre lidt forhastet og ukoncentreret. Jeg var derfor hjemme ved hytten igen, da Kennet havde fået øjne og var på vej ned til stykket nedenfor. Jeg tog med og Kennet gik forrest. Det tog faktisk ikke lang tid, før Kennet havde fast fisk. Der var ikke overdrevet meget kamp i den, men det gjorde den ikke mindre flot – fisken var omkring 40-45cm og blev fint genudsat. Som ved min fisk, så var dette også Kennets første stykke sølv ved Simested, hvilket betyder ny PR for ham. Vi skiftede plads, så jeg gik forrest, hvilket snart resulterede i en stærk lille bækørred, men så var der heller ikke mere at komme efter denne morgen.

Kim besluttede sig for at tage hjem, ryggen kunne ikke mere efter smældet og Kennet og jeg blev efterladt – helt alene. Planen var dog allerede lagt, aftensturen skulle gå til Trend Aa. Stykket vi skulle fiske var desværre allerede ret godt besøgt, men vi tog chancen og så kunne jeg samtidig lige vise Kennet stykket.

Der var ikke meget at komme efter, faktisk ingenting. Det vildeste der skete var, at jeg havde fast fisk i ca to sekunder, en fin en endda, men den gad ikke mere efter første spring. Det næstvildeste var, at vi mødte en anden fisker der gik nedstrøms – han fangede en mindre ørred da vi stod på afstand og da vi nærmede os og fik en snak med ham, så viste han en fin havørred frem, som han lige havde taget.

 

SØNDAG 21. AUGUST

Vi havde pakket og gjort rent lørdag aften, så vi kunne køre tidligt – vi var ikke færdige med Mariagerfjord. Vi tog et langt træk på sydsiden i omkring seks timer. På trods af indsatsen, så var der ikke meget at mærke, men det var en super lækker morgen. Den gav noget tid til at summe for sig selv i vandet, så vi hver især kunne se tilbage på de sidste par lækre dage – endnu et fedt og sjovt lille eventyr!