LYSTFISKERIETS DAG 2015

Søndag 17. maj

 

Aarhus Havn

Lørdag eftermiddag rullede der en besked ind på telefonen fra min grejpusher: “Hej Jan, fiskeri og hygge på havnen i morgen fra 10.00-14.00 – Lystfiskeriets Dag!” – super, den var jeg egentlig frisk på.

Lidt forsinket ankommer jeg til en lille ‘base’ udstyret med bord, lånestænger, masser af børsteorm og andet grej. Det var Claus fra Stef’s Lystfiskergrej, der i samarbejde med sin søn og makkeren René havde gjort klar.

Jeg skulel lige have kastet noget mad indenbords, idet jeg nærmest lige var rullet ud af fjerene, men så var det også bare med at komme i gang. Børsteormene var jo gratis og da det var hyggefiskeri, så havde jeg ikke de helt store planer om andet end snak og fladfisk. Jeg fik rigget til, kastet ud og lænet mig tilbage.

Det var ret blæsende med rimelig kraftige vindstød, som blev efterfulgt af enkelte store byer. Det havde resulteret i, at der desværre ikke var det helt store fremmøde. Det var dog super hyggeligt, vejret til trods, og der gik ikke mange sekunder før de første små nap kunne mærkes i stangen.

I løbet af dagen fik jeg hevet skrubber, isinger, rødspætter og hvillinger op af dybet. Langt de fleste var undermålere, men en enkelt stor ising blev det dog til – den fik René med sig hjem. Udover mine egne fisk, så blev der hevet enkelte sild op, et par ålekvabber og selvfølgelig skulle Claus snuppe en sej på en lille halv meter – fin fisk.

Da klokken ramte omkring de 16.00, så blev vi hver især enige om, at vi havde ‘fejret’ dagen med manér og gjort hvad vi kunne, for at tiltrække nye fiskere, ved at have forklaret og hjulpet evt. nybegyndere. Vejret drillede, det var en skam, men så krydser vi fingre for dobbelt så godt næste år.

//Knæk og bræk