KALØ VIG-FORBANDELSEN BLEV BRUDT

LØRDAG 18. APRIL

 

KL. 14.28

For at sparre jer for det værste, så bliver dette en af de kortere rapporter, der var nemlig ikke meget, der gik vores vej denne dag.

Vi havde taget bussen til Kalø Slotsruin og da vinden kom direkte fra syd, så var det jo bare at fiske fra badekarret og i retning af Følle. Badekarret måtte vi dog hurtigt opgive, da det var stik modvind og ike de 4 m/s som ‘lovet’.

Vi vadede et godt stykke ud til kanten og kunne derfra fortsætte fiskeriet. Jeg fik hurtigt gang i nogle gode kast og vanen tro, så havde jeg Guldkutlingen for enden af forfanget – indtil videre havde den ikke haft en nultur ud af fire.

 

KL. 16.43

Der gik heller ikke særlig lang tid, før fluen igen viste sit værd og fisken skulle hentes helt ude i langt kast. Jeg er med på, at rigtig mange fluefiskere men lange kast er unødvendige, jeg tror bare ikke på det. Det kan jo ikke nytte noget at kaste 15 meter, hvis fisken går 25 meter ude, så det gjorde jeg. Hugget var kontant og det var fedt at mærke fisk ved Kalø. Den kæmpede godt, men jeg var aldrig rigtig i fare for at miste den – et hurtigt billede og fisken blev genudsat.

 

KL. 17.49

Vi fisker lidt videre og vinden bliver mere og mere til vores fordel, så da vi kommer til en stor sten, er det tid til pause. Vi får lidt mad og drikke, bygger lidt humør op og … pis! Vinden var på få minutter gået i sydvest, hvilket betød vi igen skulle vade et godt stykke videre, for at få den skrå ind – det gør vi så.

Vi når efter et lille kvarter frem og … pis! Vinden fulgte os og den blev samtidig hårdere – nu helt oppe på 7 m/s. Kennet foreslog vi daffede tilbage og fiskede den anden side af, så det gjorde vi.

Det bar ikke noget af sig, det blæste efterhånden en hel del, var råkoldt og selvom jeg egentlig ikke ville hjem, så kunne jeg godt se fornuften i det, da Kennet foreslog det. Troen var væk og vejrguderne havde røvrendt os, så de skylder én.